Over Ons

In 2017 bestaat De Viersprong 130 jaar. In 1887 werd het eerste vergunningsrecht betaald aan de gemeente Nieuwleusen door Barteld Stolte. Hij was tapper van beroep. De zaak werd voortgezet door A.J.K. de Liefde en Jansina Stolte totdat hij het op zijn beurt van 1920-1922 verhuurde aan Hendrik Schoemaker en Margje Massier (door de mensen uit Nieuwleusen werd zij tante Margje genoemd).
Albertus Massier dreef de zaak daarna van 1922 tot 1937 in welk jaar Tante Margje en haar man het bedrijf weer overnamen.

In 1953 werd de zaak overgenomen door hun zoon Henk Schoemaker en zijn vrouw Trijntje Muller. Zij runnen de zaak totdat hun oudste dochter en haar man de zaak overnemen. Koop en Marjo Reurink-Schoemaker zijn nu nog de eigenaren van De Viersprong.
Van gelagkamer en paardenstal voor reizigers uit vroeger jaren is de Viersprong uitgegroeid tot een modern bedrijf. 
De karakteristieke sfeer die al jaren heerst binnen het bedrijf is ondanks vele verbouwingen nooit verloren gegaan. 
De Viersprong is dus jaren in handen geweest van de familie Schoemaker. Per 1 juli 2019 zullen Koop en Marjo het bedrijf overdragen aan de nieuwe eigenaren om te gaan genieten van hun pensioen. Maar 1 ding is zeker. De Viersprong blijft De Viersprong.

© 2000 - 2019 powered by
Doteasy Web Hosting